söndag 25 januari 2009

Hur konserverad är man egentligen

"Folk kollar vad jag har i matkorgen" Jag har en fråga som jag har funderat mycket på, när man är uppvuxen på 60 och 70-talet då vi helt enkelt var försökskaniner för vad man kunde konservera mat med och ändå få folk att överleva. Det känns som jag har ätit alla konserveringsmedel och tillsattser som tillverkarna kunde klämma in i maten och fortfarande få kalla det mat.

Jag kommer ihåg första gången jag reagerade på vad det egentligen var som jag stoppade i mig när jag läste på ett paket med potatismos att det nu var gjort på "riktig potatis". Vad hade jag ätit tidigare då?

Jag hoppas att det spelar någon roll för min livslängd att numera försöka välja bra mat för att uppväga allt gift som jag har ätit under första halvan av mitt liv.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Varför åt du en massa gift? För du menar väl inte att tillsatser skulle vara gift?

Aila sa...

Dom tillsatserna som man åt förr kan inte ha varit nyttiga. När munnen är röd i en vecka efter man har ätit kräm då kan inte insidan se bättre ut. Eller att en sockerkaka stod i skafferiet i en månad och såg likadan ut som när den inhandlades, det kan inte vara nyttigt för kroppen.

Aila sa...

Det ser tydligen inte bättre ut idag, det är väl det sorgligaste i hela historien.

Anonym sa...

Som tur är slapp jag snusk under uppväxten eftersom min mamma alltid vägrat halvfabrikat och lightsnusk. Kanske inte så mycket för att det var onyttigt, men för att det helt enkelt inte var lika gott.

Anonym sa...

Aila om du tror att du lever en giftfri andra halva av ditt liv, då är det nog dax att börja gå till kyrkan och börja be.