Att det fuskas hej vilt med den så kallade ekonomiglassen kan väl vem som helst räkna ut med bakändan, det är bara att se hur stor mängd det blir kvar av glassen när det råkar bli lämnat kvar en slatt på bänken. Det blir bara en matsked med vattnig substans av en stor hög glass.
Att det var lika illa med den dyrare så kallade gräddglassen var däremot inte lika självklart, det brukar inte bli så mycke över av den som hamnar i soporna. Jag känner mig faktiskt lite lurad, jag är en ekonomisk natur så om jag lägger ner extra på att köpa en dyrare produkt så förväntar jag mig att få bra kvalitet.
Jag tror att det skulle vara ekonomiskt försvarbart att köpa mig en glassmaskin för det är väl bättre att äta lite och gott fast det blir dyrare än att äta mycket av luft, smakämnen och konserveringsmedel för en billigare penning.
Annars har jag en bra, mager och nyttig variant på glass.
Till två personer: 250gram bär, lite vaniljsocker och lite socker (efter smak och samvete, om samvetet är jätterymligt och kalorier räknas så strö på lite sötningsmedel) kör i mixern och tillsätt valfri fetthaltig mjölk tills substansen liknar glass, släng på lite nötter, bär eller frukt, ät och känn nyttigheterna sprida sig i kroppen.
1 kommentar:
Det låter gott och nyttigt, om man struntar i fusksockret=) men lite skadar väl inte, det ska jag prova.
Skicka en kommentar