onsdag 25 mars 2009

Jag vacklar


Diamantia.com
Köttätare lever kortare
Ännu en anledning till att bli fegetarian (fiskätande vegetarian). Då slipper man medverka till djurplågeri vid uppfödning och slakt av nötkreatur och grisar, dessutom så lever man till och med längre och håller sig friskare så det finns bara vinster för alla inblandade parter (och gladast är nog kossan och grisen). 

Jag befinner mig just nu i en mognadsfas, jag överväger allvarligt att helt sluta äta fabriksproducerat kött. Hur jag gör med viltkött och frigående höns vet jag inte riktigt men som sagt var så måste jag ta någon form av beslut som passar just mig, men det är nog inte så långt borta. 

Antingen så äter man allt och skiter i hur det produceras eller så tar man någon form av moralisk ståndpunkt och står för det (då kan man fortsätta att gnälla och förfasa sig över hur vi behandlar slaktdjur) 
svd  af  dn

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag verkar vara i precis samma fas som du. Fast jag har slutat äta kött. Fisk och liknande äter jag ibland men ofta är det rent vegetariskt. Jag kan inte längre äta något som är scan producerar. Om folk fick vara med vid slakten och hur man behandlar djuren skulle nog dom flesta tappa smaken för kött.

Anonym sa...

Frågan är hur många köttätare det skulle finnas om alla var tvungna att själva döda djuret de vill äta...

Aila sa...

Inte många i alla fall, men man kan väl vända på det och undra hur många stugsittarvegetarianer det skulle finnas om dom var tvungna att odla all mat själva. Båda scenarierna skulle nog ta hand om en hel del överviktsproblem=)