måndag 11 maj 2009

Underlig lukt och smak


Diamantia.com
Sjukhusmaten är full av tillsatser

Varför smakar all sjukhusmat likadant. Det finns en bismak i all sjukhusmat, det spelar ingen roll om det är fisk eller kyckling, samma underliga bismak och samma underliga lukt skiner igenom i alla fall. Kan det vara så att det är  alla dessa tillsatser som ger denna underliga lukt och smak. 

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att hålla för näsan hjälper inte heller för konsistensen är bara en enda gegga.

Unknown sa...

Hej,

jag har sett att du har uppmärksammat den undermåliga patientmat som serveras på Stockholms sjukhus. Därför tänkte jag informera om att mp, s och v nu har presenterat ett alternativ till Sodexo mikromat. Vi har valt att kalla den Hälsokök. Tanken är att patienterna ska erbjuds en à la cartemeny och serveras färsklagad varm mat inom 45 minuter - lagad av välutbildade sjukhuskockar. Köken ska rymmas i sjukhusen eller hos en närliggande restaurang. Förebilden är bland annat Hvidovre hospital i Danmark. Det är en viktig åtgärd för att lösa problemet med att cirka 40 procent av sjukhuspatienterna bedöms lida av eller löpa risk för undernäring.

Ni får gärna kontakta mig för mer info på max.ney@politik.sll.se

ABC - Svt
http://svtplay.se/v/1783957/abc/23_11_19_15?sb,p103287,3,f,-1 (spola fram till 9:15 min)

P4 Radio Stockholm
http://www.sr.se/Stockholm/nyheter/artikel.asp?artikel=3258283

Hvidovre hosptial
http://www.hvidovrehospital.dk/menu/Afdelinger/Kokkenet/?WBCMODE=PresentationUn

S, MP och V pressmeddelande om Hälsokök
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/mp_stockholmsregionen/pressrelease/view/haelsokoek-a-la-carte-ska-ersaetta-mikromat-paa-sjukhusen-s-mp-v-i-stockholms-laens-landsting-344867