måndag 3 augusti 2009

Intelligent hamburgare

Det är väl ingen som har tvivlat på att får, grisar och kor är intelligenta varelser, dom har en hjärna. Fråga vem som helst om en häst är smart, då skulle säker 99% svara att en häst är smart, tillgiven går att dressera till att göra lika mycket eller mer än en hund.

Det finns lika många historier om intelligenta hästar och deras bravader som det finns hästar. Hästar är flockdjur precis som kor och får och i viss mån grisar (som är smartast av dom allihop) och jag förstår inte hur någon kan tro att dom skulle vara dummare än en häst.

En häst är vi inte lika villiga att äta upp, i alla fall så föder vi inte upp dom till mat utan till att utnyttja på annat sätt innan vi slaktar dom och gör hamburgerkött eller hundmat av dom. (men det var en annan historia)

Jag tror inte att någon är så dum så dom tror att en häst skulle vara smartare, jag tror att om man erkänner att djuren som man äter upp har någon form att känslor eller någon form av förståelse om liv, död och smärta då blir vi monster och det är vi inte, vi är bara så sugna på en hamburgare eller en kotlett lite då och då för när allt kommer omkring så är vi bara djur vi med.

Läs även andra bloggares åsikter om

Respito.com

2 kommentarer:

Marianne Lindgren sa...

Tur att det finns helt vegetariska hamburgare och "kotletter" gjorda på ekologiska sojabönor nuförtiden så man slipper döda och plåga får! Titta en gång extra i frysdisken nästa gång ni handlar.

dark & green sa...

Vi borde äta människokött eller bli vegetarianer...

http://dark-and-green.blogspot.com/2009/08/vi-borde-ata-manniskokott.html