onsdag 8 april 2009

Återuppstånden?


Diamantia.com
Och på den tredja dagen 

Jag kan slå vad om att Jesus inte hade fått större utrymme i tidningarna om han hade återuppstått idag än vad Annika Östbergs "återuppståndelse" från ett amerikanskt fängelse har fått. Varför är det aldrig någon rim och reson när medier bestämmer sig för vilka nyheter som är viktiga och vilka som inte är det. Uppmärksamheten kring Wanja och hela AMF rabaldern (som man var nog less) verkar snart som en stilla bris i jämförelse med "Annikastormen". 
Det finns massor med människor runt om i välden som sitter i fängelse för att dom har öppnat mun för att tala om vad dom tycker och i övrigt inte gjort en fluga förnär, dom har jag nog mer empati för, men visst kan väl Annika Östberg få avtjäna resterande av sitt straff i Sverige (hur långt det nu blir) bara det kunde ta rimliga proportioner i media och inte låta som att någonting världsomvälvande har hänt. 
Det enda som egentligen har hänt är att USA gjort sig av med en kostnad som dom inte längre har råd med, inte är hon i sverige för att dom tycker att hon suttit nog i fängelse utan nog är det en krass ekonomisk fråga från deras sida.  
af  1  2  svd  1  2  dn  1  2

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar Arne Anka. Man behöver en grogg och en cigarr innan man läser nyheterna, dom blir roligare då, haha..

Anonym sa...

Media idag är enbart en propaganda apparat i likhet med Tysklands under kriget. Man rapporterar vad som är politiskt korrekt. För Sverige som nation innebär det på sikt att alla förlorar och att vi blir ett Uland

Anonym sa...

Svartenbrant ut - Annika in...

/Ravgni

Anonym sa...

Jag gillar tidningarnas vinkling på Annika-fallet. Hon sköt ingen men råkade närvara. Hade USA haft bättre vapenlagar hade förmodligen ingen dött. Det har dessutom gått 28 år och risken för att Annika drar runt och skjuter fler poliser får väl betraktas som liten. Hämnd hör inte hemma i en rättsstat men väl i USA.