söndag 31 maj 2009

"Bloody murderer"


Varför sitter folk i stugorna och tycker att det är så hemskt med mediciner till slaktdjur, misshandlade grisar och kycklingar som inte kan bära sin egen vikt. Det är vårat eget fel, vi vill ha billig mat och egentligen så struntar vi i hur maten framställs så länge vi inte ser det, för då blir det liv i luckan. Sen bryr sig ingen igen tills nästa hemskheter uppdagas (dom finns alltid där men det ser ut som ett nytt avslöjande varja gång) 

Uppfödarna gör bara vad vi begär av dom, om vi begär att djuren ska ha det bra tills dom blir slaktade så måste vi betala minst det dubbla för köttet men eftersom vi inte är beredda att göra det så får vi alla konsumenter ta på oss ansvaret för djurhållningen och inte skrika "bloody murderer" åt uppfödarna varje gång missförhållandena blir förstasidesstoff i tidningarna.

Läs även andra bloggares åsikter om 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt, jäkla hypokrater!!!

Anonym sa...

Det man inte ser mår man inte dåligt av verkar många tycka. Ingen kan komma och påstå att dom trodde att alla slaktdjur gick omkring på en grön äng och solade och åt klöver tills dom blev slaktade. Människor är värre än strutsar, strutsarna drar då upp huvudet ur sanden någon gång emellanåt.

sussi sa...

jo, men jag tycker ändå att det är svårt att förstå hur vissa bönder inte kan ha någon sympati för sina djur; ser de inte lidandet? Liksom, bönderna tjänare ju inte på att ha grisar som lider, magrar av, blir infertila och får sjukdomar, för det köttet kan de ändå inte sälja och produktionen minskar automatiskt.