lördag 13 juni 2009

Kultur/konst ligger långt ner på prioriteringslistan

Arbetslösheten ökar även bland kulturarbetare

Det är väl knappast förvånande att det första som ryker när folk får lite pengar är kultur. Prioriteringslistan är ganska klar, åtminstone för vanliga ansvarfulla människor. Jag tror ändå att journalister ligger betydligt bättre till än konstnärer, musiker/skådespelar ligger någonstanns mitt emellan.

Valet mellan nyheter och en konstnärs alster i form av tavlor, skulpturer och liknande blir inte svårt i kristider men både musik och Film/Tv ligger nästan i klass med nyheter, inte riktigt men bara någon grad under.

Prioriteringslista:

Bostad (tak över huvudet i någon form, svenskt klimat stöder inte uteliv året runt)

Mat (havregrynsgröt går bra)

Transport (dom som har turen att ha ett jobb behöver ta sig dit så dom kan betala skatt och a-kassa till förmån för alla andra som inte har den turen)

Kläder (nudister är inte tillåtna på dom flesta arbetsplatser)

Dator (för nyheter och kommunikation, man måste ju få veta om det är någon idé att kliva ur sängen nästa morgon)

TV (när nedladdning av film har begränsats så är Tv ett sätta att underhålla folk på)

Konst/kultur (ifall man vinner på lotto så kan man gå på bio/teater eller köpa sig lite utsmyckning till hemmet i form av tavlor eller annat vackert att titta på)

Den listan är ungefär var mina prioriteringar ligger, vissa saker kan diskuteras till exempel om kläder ska komma för dator (att ha laptopen i knä ger en viss värme men det finns risk för brännskador om man inte är försiktig) men det kan bli lite kyligt för när man har dåligt med pengar så kanske man inte kan ha så varm inne att nudistlivet blir behagligt.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: