söndag 14 juni 2009

Skrämmande scenarie


Vem ska hålla koll på att patienterna inte är feldiagnostiserade, hur många människor kommer att bli tvångsmedicinerade trots att dom säger att det inte är något fel på dom och tänk om dom verkligen mår bättre och inte vill ha mer medicin.

Det kommer säkert att hända lika ofta att människor som inte behöver medicin tvingas till det som att dom som nu behöver det låter bli att äta medicinerna.

En förutsättning till att kunna tvångsmedicinera någon är väl att personen har blivit omyndigförklarad och/eller förklarad farlig för samhället men då kan man undra varför dom befinner sig i samhället ensamma utan någon kontroll alls.

Om man släpper ut en människa i samhället så måste man väl tycka att dom är frisk nog att ta medicin om dom behöver och litar man inte på att en människa som blir våldsbenägen utan sin medicin verkligen tar sin medicin så ska personen vara inlåst och inte springa omkring i samhället.

Risken är för stor för att människor blir tvångsmedicinerade i onödan och jag tycker mer att lagen verkar komma till för att minska på utgifterna när det gäller vårdplatser för psykiskt sjuka. Man skriver ut människor som egentligen behöver mer vård och tvingar dom att ta mediciner istället.

Vilket skrämmande framtidsscenarie, sjukvården för psykiskt sjuka läggs ner helt och alla som mår dåligt kan komma att tvångsmedicineras bara för att samhället ska ha ryggen fri om dom hittar på någonting.

Inga kommentarer: